Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MISS SUOMI KISOJEN KULTA-AIKA

Suomessa missien kulta-aika sijoittuu -60 luvulle.Vuodesta 1962 lähtien vuoteen 1969 menestystä riitti joka vuodelle.

Menestys alkoi ensimmäisistä tv-missikisoista 1962, joissa Kaarina Leskinen kruunattiin Miss Suomeksi.Kaarina voitti myös Miss Scandinavia kilpailun ja sijoittui toiseksi Miss Maailma kisoissa, häviten pisteellä voittajalle.Sen vuoden skandaalin aiheutti Miss Scandinavia kisoissa Miss Ruotsi Monica Rågby, joka räyhäsi Kaarinan Scandinavia voiton jälkeen.Hän väitti Kaarinan voittaneen siksi,että häntä oli kauimmin kammattu.Monica jäi kakkoseksi.

1965,Miss Suomi oli monessa sopassa keitetty ja mukana ollut Virpi Miettinen.Virpi tuli kakkoseksi Universum ja Eurooppa kisoissa. Scandinavia kisoissa Virpi sijoittui vasta 2.perintöprinsessaksi.Sen sijaan monien lähdetietojen mukaan Virpi EI ole ollut mukana Miss International Beauty kisoissa.Niissä kisoissa Suomea edusti Esti Östring.

1967 Ritva Lehto lienee tuntemattomin Miss Suomista.Sairaanhoito-opiskelujen jälkeen Ritva muutti Ouluun ja teki itsemurhan 9 päivää häidensä jälkeen.

1968 Leena Brusiin oli missi,joka söi kananmunia ja pureksi purkkaa laihduttaakseen Miss Universum kisoihin.Leenaa oli Miss Suomi kisoissa haukuttu paksuista reisistä ja tästäkös Leena suivaantui.Purkan pureskelu kannatti,sillä Universumeissa tuli kunniakas kolmas tila.

1970 "Skandaalimissi" Ursula Rainio ei pahemmin pärjännyt ulkomaan kisoissa,mutta lehdistön suosikki hänestä tuli.Ursula antoi haastatteluja ja aiheutti kohua äiti-suhteellansa.Ensin Ursula kielsi äitinsä kokonaan,mutta vuosien jälkeen asiat sovittiin ja äiti ja tytär oppivat ymmärtämään toisiaan.

1972 Maj-Len Eriksson, herttainen ja ujo missi, koulun rehtori, joka on harrastanut myös laulamista ja näyttelemistä.Maj-len sairastui rintasyöpään vuosia sitten,josta hän yrittää toipua.Todella kaunis nainen edelleenkin.

1974 Johanna Raunion tuntee jokainen, mutta kuka muistaa vielä hänen 1.perintöprinsessansa Talvikki Ekmanin ? Talvikki rukka kun joutui Miss Maailma kisoihin silmä mustana ja naama turvoksissa.Silloinen poikaystävä oli saanut varsinaisen mustasukkaisuus kohtauksen.Sijoitustahan ei sitten tietystikään tullut.

1977 Armi Aavikon herkkä persoona murentui siskon kuolemaan 1992.Vuosia myöhemmin 1995 Armi kärähti rattijuopumuksesta ja jäi sairaslomalle D-tuotannosta. Armin elämä päättyi aivan liian aikaisin, 43-vuotiaana vuonna 2002.

1978 Seija Paakkola koki missivuotensa lähinnä positiivisena.Kerran oli kuitenkin joku sanonut rumasti Seijalle.Hän oli kuulemma pohjan-akka harvahammas.Seija pitää nykyään kahvila-ravintolaa ja on oikein edustava, jalat maassa elävä nainen.

1979 Päivi Uitto-Riipinen asuu nykyään Kuusamossa perheineen ja tarjoilee omassa yrityksessään poro ym.riistatuotteita. Päivi ei koskaan sopeutunut pääkaupungin hulinaan ja Kuusamo vei hänen sydämensä.

1980 Sirpa Viljamaa nai saksalaisen Wernerinsä ja elää nykyään Saksassa miehensä ja tyttärensä kanssa.Julkisuudessa Sirpaa ei ole nähty vuosiin.

1982 Sari Aspholm meni naimisiin espanjalaisen miehen kanssa ja jäi pysyvästi Teneriffalle,josta suomalaiset voivat hänet pongata.

1986 Yksi edustavimmista Miss Suomista Tuula Polvi tuli uskoon traagisen veljensä kuoleman jälkeen ja toimii nykyään srk:n palveluksessa.

1989 Åsa hävisi Skotlantiin,Glasgowiin, skottilaisen miehensä kanssa.

1992 Kirsi Syjänen, ilopilleri koki traagisen hetken esikoispoikansa kuoltua vain muutaman päivän jälkeen.Kirsin oma henkikin oli ollut vaarassa.Sen jälkeen perhe on kasvanut ja Kirsi elää onnellisena muusikko Kurrensa kanssa.

1998 Jonna Kauppilan missivuosi oli yhtä nousua ja traagista laskua. Ensin äiti kuoli syöpään ja isä poistui oman käden kautta samana vuonna.Jonna huolehti pikkusisa-ristaan ja kouluttautui sairaanhoitajaksi.

©2019 CONCURSOS DE BELLEZA, Mujeres y hombres,Markku Erkkilä Varona Webmaster - suntuubi.com